Najnovšie Novinky

NOVÉ EŠTE SILNEJŠIE TOURINGY PRE ROK 2022

PREŠOV - Harley-Davidson zvyšuje výkon baggerov a posúva cieľavedomý štýl víťazných pretekárskych špeciálov tímu Screamin’ Eagle® Factory aj na bežné cesty a predstavuje modely Street Glide® ST a Road Glide® ST.  V oboch modeloch sa prepája sila motora V-Twin Milwaukee-Eight 117 s novými tmavými a bronzovými povrchovými úpravami. Modely Grand American Touring odvezú jazdca za každý horizont s komfortom, pohodlím a veľkolepým zážitkom. 

Milwaukee-Eight 117

Motor V-Twin Milwaukee 117 je rekordmanom v oblasti zdvihového objemu a krútiaceho momentu medzi sériovo vyrábanými pohodnnými jednotkami v bežnej produkcii Harley-Davidson®. So zdvihovým objemom 117 kubických palcov (1923cm3) má motor Milwaukee-Eight 117 s cieleným chladením olejom a vzduchom krútiaci moment 170 Nm pri 3750 ot/min. To je sila, ktorú jazdec pocíti pri každom otočení plynovou rukoväťou. Motor používa high-performance vačkový hriadeľ, otvorené sanie a športový výfukový systém. Je vyladený tak, aby maximalizoval výkon motora a mal podmanivý zvuk, ale aby súčasne spĺňal potrebné predpisy. V dealerstvách je možné inštalovať špeiálne kity Screamin’ Eagle® Performance Parts Stage Upgrade z ponuky originálnych dielov Harley-Davidson® a ešte zvýšiť výkon motora.

Model Street Glide ST

143a4dfa35397b5ef482ac57af7dba1f_4ad13f1eda5ad162.jpgPredstavujeme nový pôžitok z rýchlosti od značky Harley-Davidson - výkonný hot-rod bagger pre jazdcov, ktorý chce rezať zákruty aj so všetkým pohodlím. Model Street Glide ST spája silu motora Milwaukee-Eight 117 s novými tmavými a bronzovými povrchovými úpravami.
Ikonická kapotáž Harley-Davidson používa nízky tmavý štít s otvormi Splitstream, ktoré zamedzujú vzniku rušivých turbulencií. Nízkoprofilová konzola nádrže s bočným dopĺňaním paliva a nízkoprofilový kryt motora dodávajú motocyklu špecifický štýl a odlišujú ho od ostatných modelov Touring. 

Model Street Glide ST s cieľavedomým postojom pretekárskeho stroja tímu Screamin Eagle® Factory je zahalený do čiernej farby - predná časť, ovládacie prvky, pohonná jednotka aj výfuk. Jedinými žiariacimi prvkami sú rozvody a frézované rebrá valcov. Matná tmavobronzová povrchová úprava liatych kolies Prodigy, farebný pruh na krytoch váhadiel, medajlón na kryte zapaľovania a klasická grafika nádrže s napisom jemne kontrastujú proti tmavým povrchovým úpravam. V pounce sú dve farebné kombinácie - čierna Vivid Black alebo šedá Gunship Gray. Predný blatník je skrátený na športový profil a vzdušnejší vzhľad a predĺžené brašne modelu Street Glide® Special sú nahradené brašňami štandardnej dĺžky. Otvorené sanie Heavy Breather s doped nasperovaným vzduchovým filtrom umocňuje celkový dizajn v štýle performance-first, zatiaľ čo jednomiestne sedadlo dodáva modelu Street Glide ST štíhly a agresívny vzhľad. 

560d478440899ee7ff29ab0d54fc6d89_d51986ae91a5041c.jpgPomocou otočného ovládača je možné hydraulicky nastaviť predpätie zadného odpruženia a zabezpečiť optimálne pohodlie a isté riadenie. Predná vidlica 49 mm s dvojitým prietokovým ventilom má lineárne parametre útlmu a podporuje plynulú jazdu a dobrú ovládateľnosť. Prepojené brzdy Reflex™ Brembo® s ABS sú súčasťou štandardnej výbavy. Medzi ďalšie prvky patrí systém infotainmentu Boom!™ Box GTS s farebným dotykovým displejom, dva vstavané reproduktory v kapotáži a skrytá anténa rádia. Dlhé cesty spríjemní elektronický tempomat. LED svetlomet Daymaker® osvetľuje vozovku intenzívnym jasne bielym lúčom. Pokojný spánok postráži systém zabezpečenia Smart Security System so sledovaním okolia a diaľkovým ovládaním.

 

Model Road Glide ST

48f65d89568b934098073a187b7f1075_6377642d9783c8ff.jpgElegantný model Road Glide ST nadväzuje na radikálne tvary víťazného špeciálu tímu Screamin’ Eagle® Factory a dopĺňa to razantnou silou pohonnej jednotky Milwaukee-Eight 117. Dokonalé pohodlie jazdca a pevná kapotáž so žraločím výrazom osloví jazdcov, ktorí vyznávajú rýchlosť na otvorenej ceste.

Výrazná aerodynamika prednej kapotážde  so žraloťím výrazom má tri prieduchy pre rovnomerné prúdenie vzduchu. Kapotáž dopĺňa nízky štít a dvojité LED svetlomety Daymaker®, ktoré osvetľujú vozovku intenzívnym jasne bielym lúčom. Nízkoprofilová konzola a kryt motora dávajú Road Glide ST ostré rysy.

Jednomiestne sedadlo odhaľuje zadný blatník a spolu so sedlovými bašňami štandardnej dĺžky a upraveným predným blatníkom dodáva motocyklu cieľavedomý postoj. Temne čierna predná časť, ovládacie prvky, motor a výfuk kontrastujú so svetlými doplnkami na motore a frézovanými rebrami valcov. Ďalší kontrast umocňuje matná tmavobronzová povrchová úprava liatych kolies Prodigy, farebný pruh na krytoch váhadiel, medajlón na kryte zapaľovania a klasická grafika nádrže s nápisom. V pounce sú dve farebné kombinácie - čierna Vivid Black alebo šedá Gunship Gray. Otvorené sanie Heavy Breather s dopredu nasmerovaným vzduchovým filtrom umocňuje celkový dizajn v štýle performance-first.

4478cc04f81a8c15d7a43521f666bbc0_dd8f11f3c47018af.jpgPomocou otočného ovládača je možné hydraulicky nastaviť predpätie zadného pruženia a zabezpečiť optimálne pohodlie a isté riadenie. Predná vidlica 49mm s dvojitým prietokovým ventilom má lineárne parametre útlmu a podporuje plynulú jazdu a dobrú ovládateľnosť. V štandardnej výbave sú prepojené brzdy Reflex™ Brembo® s ABS. Road Glide ST používa systém infotainmentu Boom!™ Box GTS s farebnou dotykovou obrazovkou, dvoma vstavanými reproduktormi v kapotáži a skrytou anténou rádia. Dlhé cesty spríjemní elektronický tempomat. Pokojná spánok postráži systém zabezpečenia Smart Security System so sledovaním okolia a diaľkovým ovládaním.


Sada technológií Harley-Davidson Cornering Rider Safety Enhancements

Štandardnou výbavou modelov CVO a Grand American Touring (okrem modelu Road King), vrátane modelov Street Glide ST a Road Glide ST, je sada technológií Harley-Davidson Cornering Rider Safety Enhancements, ktorá pomáha jazdcovi udržať požadovanú dráhu v zákrute. Tento balíček technológií prináša nasledujúce vylepšenia:

·      Elektronicky prepojené brzdy

·      Systém Cornering ABS

·      Cornering kontrola trakcie s voľbou rôznych režimov

·      Kontrola preklzu zadného kolesa

·      Asistent pre rozjazd do kopca

·      Sledovanie tlaku v pneumatikách (TPMS)

V rámci nášho zamerania na silné segmenty, vrátane Grand American Touring, je produktový rad 2022 navrhnutý s ohľadom na silu a výkon. Každý z týchto nových modelov disponuje skvelým výkonom motora Milawukee-Eight 117. Je určený pre jazdcov, ktorý chcú len to najväčšie a najlepšie, a zakladajú si na našej pozícii najžiadanejšej motocyklovej značky na svete,” hovorí Jochen Zeitz, predseda predstavenstva, prezident a CEO spoločnosti Harley-Davidson.